full screen background image

Dializele bolnavilor cronici vor fi decontate cel mai probabil de Casa de Asigurări de Sănătate

sinescu_florinPentru acest lucru va fi încheiat un nou contract cu Spitalul Judeţean. Prefectul Florin Sinescu a declarat că a primit “tot sprijinul” din partea secretarul de stat Raed Arafat.

“În ceea ce îi priveşte pe bolnavii cronici ce necesită dializă, am dicutat cu secretarul de stat Raed Arafat, ca acestă situaţie să fie prevăzută în noul contract ce va fi semnat de Spitalul Judeţean cu Casa de Asigurări de Sănătate. La niveul anului 2012 au fost 454 de astfel de pacienţi iar suma care a fost suportată de Spital a fost de peste 2 miliarde de lei. Această sumă poate fi folosită întru cu totul alt scop. Secretarul de stat, raed Arafat a luat act şi a spus că va face toate demersurile ca, Casa de Asigurări să plătească şi aceste servicii. Totodată i-am solicitat secretarului de stat 4 ambulanţe noi . Este un program nou care se derulaeză în 2013 şi am primit asigărări că aceste ambulanţe vor veni anul acesta”, a anunţat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Conducerea Spitalului Judeţean a cheltuit anul trecut cu dializa bolnavilor peste 200 de mii de lei. Aceşti bani nu au fost decontaţi nici pînă în prezent. Totodată prefectul Florin Sinescu a declarat că judeţeul Suceava va primi 4 ambulanţe noi anul aceste.

comments

comments




Leave a Reply

avatar