full screen background image

Mai multe persoane care sunt suspectate că au racolat tinere din judeţul Suceava pe care le-au exploatat sexul în Germania şi România au fost reţinute pentru 24 de ore

politie.arestatÎncepând cu luna aprilie a anului 2011 poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava desfăşoară activităţi investigative în cadrul unui dosar penal în care mai multe persoane  sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane şi traficul de minori în scopul exploatării prin obligare şi determinare la practicarea prostituţiei – grup care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru existenţa unui grup infracţional organizat”, „trafic de minori”, „trafic de persoane” și „proxenetism”.

La începutul anului 2011, cei în cauză au iniţiat şi constituit o asociație infracțională, acţionând împreună şi în mod coordonat în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane şi traficul de minori în scopul exploatării prin obligare şi determinare la practicarea prostituţiei.

În perioada ianuarie 2011 – mai 2012, prin promisiuni false privind căsătoria sau la înțelegere cu victimele, suspecții au racolat, transportat și cazat un număr de 3 victime majore, în Germania, oraşul Offenbach, unde le-au obligat sau determinat să practice prostituția ori le-au înlesnit desfășurarea acestei activități, în diverse cluburi de noapte, însușindu-și sumele de bani astfel rezultate.

De asemenea, în cursul lunii aprilie 2011, membrii asociației infracționale au racolat, transportat și cazat în municipiul București  o victimă minoră în vârstă de 15 ani, din municipiul Suceava, unde au exploatat-o sexual prin obligare la practicarea prostituției, în perioada aprilie 2011 – august 2011, sumele de bani astfel obținute fiind însușite în totalitate de către aceștia.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 6 suspecţi, pentru comiterea infracţiunilor mai sus menţionate, iar în ziua de 21.02.2013, poliţiştii din cadrul B.C.C.O.Suceava, cu sprijinul I.P.J.Suceava – S.A.S.,  B.C.C.O. București și  D.G.P.M.B- S.A.S., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și judeţul Giurgiu, fiind puse în executare un număr de 4 mandate de aducere.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate în vederea cercetărilor suma de 8000 de lei, 1250 euro, o pereche de cătușe, boxuri, o petardă militară, 4 telefoane mobile, 4 cartele telefonice, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Suspecţii O.Violeta, R.Nicuşor, M.Constantin şi B.Gheorghe, împotriva cărora au fost puse în executare mandatele de aducere, au fost audiaţi la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava, faţă de R.Nicuşor, M.Constantin şi B.Gheorghe fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar