full screen background image

Consiliul Judeţean speră să finalizeze măcar o parte a şoselei de centură a municipiului Suceava

centuraSVAcest lucru va fi posibil, în opinia preşedintelui Cătălin Nechifor, numai în cazul în care Guvernul va respecta alocarea bugetară necesară proiectului.
El a precizat că lucrarea mai are nevoie de 150 de milioane de lei pentru a fi inaugurată în totalitate, în prezent fiind asigurată jumătate din această sumă.
Sper ca în această vară să putem deschide cu prioritate tronsonul care leagă DN 17 de DN 2, legătura Siret – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. Dacă avem şanse, pentru că anul acesta va fi un an dificil , sper să obţinem ceva sume în plus la rectificarea  din semestrul doi astfel încât această investiţie să fie finalizată. Dacă avem noroc şi dacă reuşim să găsim înţelegere şi la Guvern sunt convins că în acest an vom avea şi o parte circulabilă, poate chiar toată”, a spus Cătălin Nechifor.
Construcţia şoselei de centură a Sucevei a început în 2008 şi  de atunci investiţia şi-a mărit continuu valoarea, ajungând acum la 86 de milioane de euro.
Când va fi gata, artera va avea o lungime de 13 kilometri şi va prelua traficul greu de pe Drumul European 85 pe traseul Moara – Şcheia – Mihoveni – Pătrăuţi – Siret şi cel de pe Drumul Naţional dinspre Vatra Dornei spre frontiera cu Ucraina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar