full screen background image

Cătălin Nechifor spune că anul acesta primăriile trebuie să se concentreze pe plata arieratelor şi nu pe dezvoltare

nechifor_psdPrimăriile sucevene trebuie să se concentreze în acest an pe plata arieratelor şi mai puţin pe dezvoltare.

Acesta este mesajul pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, l-a transmis ieri primarilor în urma întâlnirii pe care a avut-o cu aceştia în sala mare a Palatului Administrativ.

Potrivit acestuia, primăriile însumează datorii de 1.500 de miliarde de lei vechi. În sumă sunt cuprise atît arieratele, dar şi datorii pentru lucrări executate şi nefacturate.

Cătălin Nechifor le-a sugerat primarilor ca în acest an să finanţeze doar acele investiţii care sunt într-un stadiu avansat de execuţie, în limita posibilităţilor.

Şedinţa operativă de lucru a conducerii Consiliului Judeţean cu toţi primarii a fost un bun prilej pentru aceştia din urmă de a cere fonduri..

Edilii s-au întrecut cu solicitări dintre cele mai felurite, deşi Cătălin Nechifor le atrăsese atenţia că acest an „va fi dedicat plăţii arieratelor şi mai puţin unor programe de investiţii”.

Primarul din Suceava a cerut bani pentru sala de sport a Colegiului Ştefan cel Mare, cel din Cîmpulung Moldovenesc pentru finalizarea pârtiei de schi din masivul Rarău, primarul din Vatra Dornei pentru asigurarea rumeguşului necesar centralei termice, iar şeful administraţiei din Broşteni pentru dotarea corespunzătoare a spitalului.

Primarii din Fălticeni, Liteni, Vultureşti şi Dolhasca au solicitat fonduri suplimentare pentru repararea drumurilor, podurilor şi a instituţiilor de învăţământ, dar preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor nu a avut pentru ei răspunsuri prea optimiste:

S-au început foarte multe investiţii. Nu s-a mai făcut nimic şi din păcate s-a degradat foarte mult din ceea ce s-a construit. E păcat să constatăm că uneori din cauza unei centrale termice sau a unui grup sanitar nu putem să  punem în funcţiune o şcoală Cu rivire la sala de sport care este ca o pată neagră mai ales la un liceu  ca Ştefan cel Mare. La poduri, la alte lucrări ori reziliază contractul cu firma câştigătoare ori se face o cesiune de lucrări. Ce facem pe viitor cu aceste drumuri naţionale care traversează localităţile mari. Aceste tronsoane ar trebui preluate de către Drumurile Naţionale.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar