full screen background image

Peste 400 de mii de lei are de recuperat Spitalul Judeţean de la autorii de agresiuni şi accidente rutiere

spital-upuPeste 400 de mii de lei – atât are de recuperat Spitalul Judeţean de la părţile implicate în cazuri medico-legale, pentru victimele internate. Cheltuielile pentru spitalizarea victimelor accidentelor rutiere şi ale agresiunilor nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, acestea trebuie să fie suportate de cei care sunt găsiţi vinovaţi şi care au adus prejudicii inclusiv furnizorului de servicii medicale.

Anul trecut au fost înregistrate aproape 200 de cazuri în care cheltuielile de spitalizare nu au putut fi recuperate pe cale amiabilă.

Conducerea spitalului declară că –  în funcţie de numărul zilelor de spitalizare si de gravitatea afecţiunilor – sumele pentru fiecare pacient oscilează între 400 şi 3 mii de lei.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean are zeci de înfăţişări lunare în instanţă ca parte civilă, procesele fiind de obicei câştigate.

Problema este ca banii sunt recuperati chiar şi în decurs de ani întregi, în cazul sumelor foarte mari sau a debitorilor fără posibilităţi de plată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar