full screen background image

Oficiali din Ministerul Apărării, acuzaţi că au calculat greşit pensiile militare

corneliu_dobritoiuNeregulile, constatate într-un raport de audit, vizează perioada în care, la conducerea Ministerului Apărării se afla Gabriel Oprea.
Fostul ministru Corneliu Dobriţoiu (foto) acuză că unele pensii militare ar fi fost calculate greşit, marea majoritate fiind calculate în plus.
Corneliu Dobriţoiu a declarat, astăzi, că un audit făcut în mandatul său a arătat că recalcularea pensiilor militare s-a făcut neprofesionist, cu mari greşeli.
Potrivit lui Dobriţoiu, statul trebuie să plătească 200.000 de lei în plus, context în care instituţiile abilitate urmează să stabilească vinovaţii.
Acest audiat a vizat forţele terestre, navale şi aeriene şi a durat câteva luni.
DNA instrumentează deja un dosar privind recalcularea pensiilor militare. Ancheta este în faza actelor premergătoare. Procurorii militari de la DNA verifică dacă aceste recalculări au fost făcute în mod legal. Sunt vizaţi mai mulţi funcţionari implicaţi în procesul de recalculare. Toţi aceştia vor fi chemaţi la audieri.
Umează, astfel, să se stabilească, dacă sunt indicii concrete că procesul de recalculare a pensiilor militare ar fi fost ilegal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar