full screen background image

Asociaţia Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor şi-a ales noua conducere astăzi la Palatul Administrativ

nechifor_psdDin acestă asociaţie fac parte toate cele 114 localităţi din judeţ. Tot astăzi au fost validaţi şi noii membri ai asociaţiei , având în vedere că aceştia sunt primarii aleşi în vară.

În primul rând constituirea Adunării Generale a Asociaţiei Intercomunitare de gestionare a Deşeurilor Suceava, au fost schimbări la nivelul alegerilor locale, sunt primari noi în funcţie şi este timpul să intrăm în normalitate şi la acest capitol . La punctul 2 v-am propus alegerea unui preşedinte iar la punctul 3 alegerea comitetului director”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Noul preşedinte al Asociaţiei Intercomunitare de Gestionare a Deşeurilor a fost desemnat în urma voturilor,  Cătălin Nechifor. Din comitetul director fac parte de astăzi şi reprezentanţii municipiului Suceava şi Fălticeni, mai exact viceprimarul Sucevei, Gavril Vârvara şi primarul Cătălin Coman.
Tot astăzi au fost aleşi şi noii membri ai comisiei de cenzori.

Cotizaţia pe care o vor plăti cele 114 primării din judeţ pentru că sunt afiliate la Asociaţia Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor râmâne neschimbată. Fiecare primărie va  plăti câte 35 de bani pentru fiecare locuitor iar consiliul judeţean va plăti câte 5 bani pentru fiecare locuitor al judeţeului.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor în judeţul Suceava  coordonează implementarea sistemului  de management integrat al deşeurilor. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro şi presupune construirea a două depozite de gunoi  ecologice la moara şi la Pojorâta. O parte din bani vin de la Fondul European de Dezvoltare Regională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar