full screen background image

Zona de agrement Nada Florilor, din vecinătatea iazului, va beneficia anul acesta de investiții minime pentru a putea găzdui festivalul de folk Fălticeni Folk

comanZona de agrement Nada Florilor, din vecinătatea iazului, va beneficia anul acesta de investiții minime pentru a putea găzdui festivalul de folk Fălticeni Folk, eveniment organizat de Asociația Fălticeni Cultural împreună cu Primăria municipiului.
Conform informațiilor furnizate de primarul Cătălin Coman, urmează să se aloce sume de bani din fondurile proprii ale primăriei pentru a demara proiectul de amenajare, unul nu foarte costisitor, limitat la realizarea minimului necesar.
Pentru a amenaja festivalul de folk, trebuie asigurat un minim necesar: toaletarea copacilor, o cale de acces cu mașina până jos la amfiteatru. Aceasta va fi făcută pe zona din vecinătatea vechiului restaurant, unde era o alee mai de mult, și pe care o vom lărgi și balasta. La amfiteatrul, despre care mi-e greu să spun că îl vom renova deoarece nu mai există nimic, vom amenaja o scenă și platforma, și vom pune bănci. Trebuie făcută o parcare pentru cei care vor coborî cu mașina, nu astfaltată ci cu pietriș. Toate cu fonduri puține”, ne-a declarat primarul Coman.

 Întrebat dacă întrevede posibilitatea unei concesionări, acesta ne-a spus că este aproape imposibil, ținând cont de suma ce ar trebui plătită de un posibil investitor- suprafața parcului este de 5,2 hectare și aparține domeniului public al municipalității.
 Proiectul primăriei este unul ambițios, și vizează amenajarea unor spații de joacă pentru copii, a unei zone de recreere pentru bătrâni, alei amenajate și iluminate, posibil și un restaurant cu specific pescăresc în parteneriat cu vecinii de la iazuri, bărci și hidrobiciclete,sporturi nautice, pescuit sportiv și patinoar.  Toate acestea pot fi realizate fie printr-un parteneriat public-privat, sau cu finațare europeană, ceea ce presupune o așteptare de minim un an de zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar