full screen background image

Strategia de privatizare a CFR Marfă, pe agenda şedinţei de Guvern

guvernO hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” SA şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia figurează pe agenda şedinţei de miercuri a Executivului.

În primă lectură, strategia vizând privatizarea CFR Marfă a fost aprobată la şedinţa de guvern de săptămâna trecută.

Guvernul va mai dezbate un proiect de ordonanţă de urgenţă privind completarea şi modificarea Ordonanţei de urgenţă 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative, potrivit agendei transmise de Biroul de presă al Executivului.

Un alt act normativ vizează aprobarea amendamentului convenit între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti, la 31 octombrie 2012, şi la Bruxelles la 26 noiembrie 2012, la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, destinat finanţării Proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a II-a, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005.

Pe agendă mai figurează un memorandum cu tema “Aprobarea semnării Acordului privind Curtea unică în materie de brevete”.

De asemenea, Guvernul ar mai putea aproba participarea lui Mihai Adrian Albulescu – secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Transport a Gazelor Naturale Transgaz SA Mediaş, aflată sub autoritatea Ministerului.

În şedinţă vor mai fi prezentate informări privind stadiul şi perspectivele Strategiei UE pentru regiunea Dunării la nivelul Uniunii Europene şi la nivel naţional; Programul de redimensionare ecologică şi economică în sectorul românesc al Luncii Dunării şi finanţarea acestuia; Programul de realizare a Planului naţional pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor şi a finanţării acestuia. AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar