full screen background image

Debransarea de la utilităţi pare sa fie singura solutie viabila pentru a salva Termica si ACET

LunguPrimarul Ion Lungu a declarat în acestă dimineaţă la întâlnirea cu preşedinţii asociaţiilor de propietari că odată cu datoriile propiertarilor către Termica cresc şi cele către Acet: “ Gluma se îngroaşă. Şi când spun că gluma se îngroaşă înseamnă că pe lângă datoriile de la Termica cresc şi cele de la Acet. Aceasta este realitatea, este dureros să o spunem, inclusiv cei care nu sunt la sistemul centralizat de încălzire, cei care au centrale pe gaz metan au restanţe mari la ACET. Şi sigur că degeaba avem o utilitate dacă nu o avem pe alta, degeaba avem apă caldă şi căldură azi dacă nu avem apă rece.”

Potrivit primarului Ion Lungu cele mai mari datorii către Termica şi ACET sunt la Asociaţia de propietari 41 . Acolo în media pe apartament se înregistrează un debit de 2,400 de lei. Totuşi primarul Ion Lungu i-a felicitat pe preşedinţii asociaţilor de propietari pentru încasările din luna ianuarie, respectiv începutul lunii februarie. Acestea s-au ridicat la peste 4 milioane 100 de mii de lei.
De partea cealaltă directorul termica, Ovidiu Dumitrescu, a declarat că săptămâna aceasta vor începe debranşările la scările de bloc cu datorii foarte mari. Mai exact,  este vorba de 15 scări de bloc şi 77 de apartamente.

Directorul Termica a mai spus că stocul de cărbune existent în curtea societăţii ajunge, în cel mai fericit caz până la sfârşitul lunii februarie. Acesta a estimat pentru trecerea iernii un necesar de aproximativ 2 milioane de lei pe săptămână pentru plata cărbunelui.
Prezent la întâlnirea cu preşedinţii asociaţiilor de propietari a fost şi directorul ACET Ştefan Groza . El a spus că 45 de asociaţii de propietari înregistrază datorii mai mari de 60 de zile, lucru îngrijorător în condiţiile în care societatea pe care o conduce are de plătit lunar facturi către furnizorul de electricitate. De asemenea, a reiterat şi el că singura soluţie de salvare a societatăţii este debranşarea rău platinicilor.
Echipele mixte ale primăriei, societăţii Termica şi ACET vor merge şi în perioada urmatoare din uşă în uşă pentru a convinge populaţia să-şi plăteasca datoriile. Acestea se ridica la 250 de milarde de lei vechi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar