full screen background image

Contestarea bugetului la nivel naţional de către opoziţie creează probleme şi la Suceava.

nechifor+sinescu[1]Şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, apreciază că neadoptarea bugetului în timp util duce la blocaje în proiectele foarte importante.
Licitaţia pentru întreţinerea drumurilor judeţene, precum şi modernizarea lor stă sub un mare semn de întrebare din cauza  procedurilor foarte greoaie.
Termenul pentru noua licitaţie multianuală este octombrie. Posibila adoptare a bugetului ţării în luna martie dă peste cap planurile administraţiei judeţene.
În aceeaşi situaţie se află şi proiectele cu finanţare europeană care vor suferi întârzieri la plată.
O situaţie dificilă se înregistrează şi la Spitalul Judeţean care nu poate incheia contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cadrul conferinţei de presă de astăzi că: “Neavând bugetul adoptat suntem undeva la limită, sunt proiecte pe care va trebui să le întârziem încă două, trei săptămâni, nu putem face plăţile către firmele care au câştigat licitaţiile. Avem blocaje nu doar  la ceea ce înseamnă acest proiect de achiziţii pentru întreţinerea şi modernizarea drumurilor, dar avem o situaţie la fel de gravă la Spitalul Judeţean Suceava unde din păcate nu se poate încheia contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate şi suntem într-o situaţie limită şi aici, nu ştiu în ce condiţii mai putem funcţiona. Avem câteva zone fierbinţi inclusiv la ceea ce înseamnă tratamentul şi intervenţia la infarctul acut. Banii pe care îi avem acum disponibili nu mai ajung foarte mult şi, în lipsa unui contract cadru cu Casa, s-ar putea să fim nevoiţi să închidem sau să nu rezolvăm toate cazurile care apar la nivel de judeţ.”

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar