full screen background image

Atenţie la avalanşele de pe acoperişuri!

turtureAtenţie la avalanşele de pe acoperişuri! Acumulările mari de zăpadă urmate de încălzirea vremii reprezintă un adevărat pericol pentru suceveni.

Referitor la depunerile mari de zăpadă şi formarea surselor mari de gheaţă la streşini şi pe acoperişuri ISU Suceava face următoarele recomandări: “Asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice deţinătoare de proprietăţi imobiliare sunt rugate să îndepărteze zăpada de pe acoperişuri, în acest fel preîntâmpinându-se formarea de ţurţuri de gheaţă. Acolo unde s-au format deja ţurţuri de gheaţă, ei trebuie îndepărtaţi prin grija asociaţiilor de proprietari, a instituţiilor publice sau agenţilor economici. Acolo unde nu se pot efectua aceste operaţiuni prin eforturi proprii se poate apela la ISU Suceava prin num[rul unic de urgenţă 112.”

Colonel Constantin Petru, şeful Serviciului  Protecţie, pregătire şi educaţie preventivă a populaţiei atrage atenţia asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor că pompierii militari nu au capacitatea şi nici forţele de intervenţie necesare pentru a îndepărta toţi ţurţurii şi depunerile de zăpadă de pe acoperişurile clădirilor. Acestea pot cauza, prin cădere,  accidentări în rândul populaţiei şi distrugere de bunuri materiale în speţă autoturisme, terase şi alte bunuri.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar