full screen background image

Băsescu pleacă la Bruxelles, după banii europeni

parlamentul_europeanPreşedintele Traian Băsescu pleacă astăzi la Bruxelles să susţină cauza României la Consiliul European, care va decide soarta bugetului Uniunii şi implicit al României, pe perioada 2014-2020. 

Liderii europeni se întâlnesc pentru două zile la Bruxelles, pentru a încerca să se pună de acord asupra viitorului buget al Uniunii.

Premierul Victor Ponta spune că, la solicitarea lui Traian Băsescu, delegaţia României va fi formată, pe langă ministrul de Externe şi din mai mulţi secretari de stat de la Finante, Agricultura şi Fonduri europene.

Ponta speră că delegaţia care pleacă la Consiliul European să fie una puternică, astfel încât România să obţină o sumă cât mai mare din partea forurilor europene pentru perioada 2014-2020.

În propunerea iniţială, România ar fi primit fonduri europene de 48 de miliarde de euro, dar austeritatea a ajuns şi la puşculiţa Comisiei Europene. La precedentul summit european nu s-a putut ajunge la înţelegere între liderii europeni asupra bugetului UE.

comments

comments




Leave a Reply

avatar