full screen background image

Protest spontan la Tarom – circa 200 de angajaţii au OPRIT lucrul

taromAproximativ 200 de angajaţi ai companiei TAROM au declanşat, miercuri dimineaţă, un protest spontan la Aeroportul Otopeni, salariaţii operatorului aerian fiind nemulţumiţi de intenţia autorităţilor de a privatiza compania, informează România TV.
Vicepreşedintele sindicatului Tarom, Dan Axinte, a motivat protestul prin faptul că deciziile în companie sunt luate de persoane care nu au legătură cu domeniul aviaţiei.

Ne-am trezit în faţa unui fapt împlinit: în consiliul de administraţie al Tarom doar unul din cei 6 membri are legătură cu aviaţia, a declarat Axinte la România TV.

Cei care se ocupă de controalele la hangar ale aeronavelor sunt nemulţumiţi că Tarom este condusă de oameni care nu au legătură cu domeniul aviaţiei.

La începututl lunii ianuarie, Guvernul s-a angajat faţă de FMI, n cadrul acordului preventiv aflat în derulare, să vândă participaţii deţinute de stat la companii strategice din domeniile energiei şi transporturilor, inclusiv la Tarom (20%).

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în ianuarie, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti, că un pachet de 20% din acţiunile TAROM vor fi preluate de un investitor străin, termenul stabilit pentru finalizarea privatizării fiind de şase luni începând cu luna februarie. RTV.NET

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar