full screen background image

Ponta: Bugetul a fost agreat cu FMI, amendamente pot fi acceptate doar dacă există o bază

ponta 1Proiectul de buget propus de Guvern pentru acest an a fost discutat, negociat şi agreat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi este perfectibil în continuare, dar amendamente nu pot fi acceptate decât dacă există o bază pentru acestea, a afirmat premierul Victor Ponta, în plenul Parlamentului.

Vreau să mulţumesc tuturor acelor parlamentari care au înţeles că amendamente la bugetul de stat pot fi făcute dacă există şi o bază pentru acestea. Nu cred că bugetul întocmit de Guvern este perfect, cred că este perfectibil şi poate fi îmbunătăţit prin contribuţia dumneavoastră, dar cred că mesajul de stabilitate şi de seriozitate pe care cei mai mulţi dintre membrii Parlamentului l-au dat la momentul dezbaterii în comisii va continua şi în perioada dezbaterilor din plen, a spus Ponta.

El a arătat că proiectul de buget nu mai pune accentul pe finanţări strict de la bugetul de stat, care în perioada 2010-2012 s-au dovedit a fi “strict clientelare”, ci pe fonduri europene şi rambursabile.

Premierul a explicat totodată că Guvernul a decis să menţină cota unică de impozitare, deoarece aceasta a fost una dintre înţelegerile politice pe care a fost formată USL, chiar dacă el personal, în calitate de social-democrat, pledează pentru un sistem de impozitare diferenţiată. (mediafax.ro)

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar