full screen background image

Contractul de eşalonare a datoriilor la cărbune de la Termica este unul nerealist, realizat pentru a da speranţe firmei furnizorare

TermicaÎn şedinţa Comisiei de Dialog de astăzi, directorul de la Termica Ovidiu Dumitrescu şi prefectul Florin Sinescu au discutat aprins pe acest subiect, care prevede achitarea a 40 de milioane de lei în 2 tranşe până în luna mai.

Motivul discordiei au fost plăţile făcute către bănci cu banii încasaţi din producerea energiei electrice.  Dumitrescu a precizat că eşalonarea debitelor la cărbune nu poate fi respectată din cauza restanţelor de plată ale Primăriei şi populaţiei, afirmaţie care l-a iritat pe Sinescu.

Ovidiu Dumitrescu a recunoscut că programul de re-eşalonare a fost făcut optimist pentru ca Termica să primească în continuare cărbune de la furnizor: “Primul programul pe care l-am propus  nu le-a convenit. Am făcut unul care să le convină, unul nerealist. Noi ce vrem de fapt: să nu se supere ei sau să trecem iarna?”

Directorul Termica a atras atenţia că stocurile de cărbune mai ajung pentru 2 săptămâni, adăugând că producerea energiei termice pe gaz metan ar însemna triplarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie.

Iarna o închidem în măsura în care furnizorul de cărbune, neavînd alte opţiuni, va fi de acord să re-eşalonăm plăţile şi va avea cărbune. În caz contrar, închidem mai repede. Pentru a funcţiona în luna martie pe gaz natural, trebuie plătită datoria de 3,6 milioane lei. De asemenea, trebuie achitat gazul care se arde acolo,” a declarat Ovidiu Dumitrescu.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar