full screen background image

Restructurările de personal programate la Termica vor fi arbitrate de Prefectură

termicaMarţi dimineaţă se va desfăşura la sediul Palatului Administrativ şedinţa Comisiei de Dialog Social, la cererea Sindicatului Liber Independent, unul dintre cele 4 din societate.

Angajaţii de la Termica se tem că 330 dintre ei îşi vor pierde serviciul odată cu darea în folosinţă a noii centrale de cogenerare şi că nu vor primi salarii compensatorii.

La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local, sindicaliştii au solicitat respectarea contractului colectiv de muncă şi acordarea unor plăţi minime de 36 de mii de lei fiecărui salariat disponibilizat.

Aceaste este ultima iarnă în care Termica va mai asigura celor 22 de mii de abonaţi căldură şi apă caldă – din sezonul rece viitor este prevăzută să intre în folosinţă centrala de cogenerare Adrem Invest, care va folosi drept combustibil gaz metan şi biomasă.

Potrivit programului de restructurare a societăţii, prezentat în Adunarea Generală a Acţionarilor, într-o primă fază Centrala Electrică de Termoficare va intra în conservare, urmînd ca pe parcurs să fie căutat un investitor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar