full screen background image

De astăzi, sucevenii care au diferite litigii sunt obligaţi să încerce, într-o primă fază, rezolvarea problemelor pe cale amiabilă

mediereDe astăzi, sucevenii care au diferite litigii sunt obligaţi să încerce, într-o primă fază, rezolvarea problemelor pe cale amiabilă.

Reprezentantului Camerei Mediatorilor Autorizaţi, Vasile Vargan, declară că dacă medierea nu se va realiza în prealabil, instanţele nu vor mai accepta cazurile pe rol.Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să participe la şedinţa de informare privind avantajele medierii, inclusiv dacă este cazul, după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, în vederea soluţionării pe această cale a conflictelor în materie civilă, de familie sau materie penală.

Cei 20 de mediatori autorizaţi din judeţul tău au luat parte la un stagiu de pregătire în prezenţa preşedintelui Camerei de Mediere Iaşi, pentru ridicarea nivelului de pregătire profesională.

Vasile Vargan susţine că noua legislaţie este un mare pas făcut în direcţia rezolvării litigiilor prin câştig de timp şi bani pentru cei implicaţi în astfel de dispute.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar