full screen background image

Alexandru Băişanu: “Dacă este cineva vinovat dacă aceste cantităţi de ciment zac şi acum acolo, este doar vina primarilor”

baisanu-degetResponsabilitatea pentru abandonarea celor 160 de tone de ciment în curtea Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi aparţine primarilor din Arbore, Cacica şi Bălcăuţi, care nu l-au folosit pentru refacerea caselor inundate în 2008.

Afirmaţia a fost facută astăzi de deputatul Alexandru Băişanu, prefect la acea vreme. El spune că primarul din Arbore, care iniţial solicitase 138 de tone, nu a mai împărţit cimentul “din considerente rasiste”, casele care trebuiau reabilitate fiind ale romilor.

Băişanu afirmă că la Bălcăuţi şi Cacica „este vorba de incompetenţă şi rea voinţă” din partea primarilor. Din acest motiv, crede şeful liberalilor suceveni,  toţi aceşti edili ar trebui să plătească daune către ANL şi Rezervele Statului, proprietarii cimentului.
“Acele materiale de construcţii nu au aparţinut niciodată Prefecturii Suceava sau Consiliului Judeţean. Nu aveam atribuţii de proprietate. Dacă este cineva vinovat dacă aceste cantităţi de ciment zac şi acum acolo, este doar vina primarilor. Au cerut ciment, ne-am zbătut să le aducem, apoi au hotărât că nu vor să mai facă respectivele cazuri. Este cazul incompetenţei a trei primari care şi-au bătut joc atât de materiale şi de banii statului, cât şi de cetăţenii pe care i-au reprezentat”, a declarat Alexandru Băişanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar