full screen background image

Primarul Ion Lungu: “Vreau ca în acest an să terminăm cu datoriile la Termica”

termicaPrimăria Suceava vrea să-şi plătească toate datoriile anul acesta către Termica. Primarul Ion Lungu a declarat în această dimineaţă că iarna aceasta este ultima în care va funcţiona societatea de termoficare şi că vrea să plătească, într-un fel sau altul, toate datoriile restante ale Primăriei.

“Pentru că vreau ca în acest an să terminăm cu datoriile la Termica şi vreau să vă spun aici mai multe aspecte. Vom aproba în bugetul Consiliului Local suma cea mai mare pentru termoficare, 300 de miliarde de lei vechi. Este clar că Termica pe actuala structură este ultima iarnă când va funcţiona aşa. Din luna mai aşa cum se ştie au câştigat licitaţia cei de la ADREM INVEST care trebuie să facă noua centrală,” a declarat Ion Lungu.

Mai mult, în şedinţa de Consiliu Local de mâine sindicaliştii de la Termica vor prezenta o adresă prin care vor informa legislativul local că vor concedia 330 de angajaţi.

Primarul Ion Lungu a spus că aceste persoane disponibilizate vor primi plăţi compensatorii conform contractului cadru de muncă: „Cei din AGA de la Termica au făcut o analiză şi vin cu o serie de propuneri de disponibilizări de personal, care merg pînă la un total de 330 salariaţi. Oamenii de acolo nu au nici o vină, şi-au făcut datoria şi în toate iernile acestea am avut apă caldă şi căldură în oraş,de aceea noi vom face tot ce este posibil să se respecte contractul colectiv de muncă, să putem asigura sumele necesare pentru acordarea salariilor compensatorii”.

Mai mult, primarul Ion Lungu a spus în acestă dimineaţă că este foarte probabil ca din toamnă, de când va intra în funcţiune noua centrală, Termica va intra în conservare.

Până în acest moment nu se cunosc costurile acestei operaţiuni.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar