full screen background image

Marea Britanie vrea să limiteze accesul imigranţilor la serviciile medicale gratuite

imigranti1Imigranţii din România şi Bulgaria care călătoresc în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă trebuie să deţină o asigurare medicală privată, pentru a evita ca Serviciul Naţional de Sănătate să devină un “serviciu de sănătate internaţional”, apreciază ministrul britanic pentru Migrare Mark Harper.

Publicaţia Daily Mail scrie că o limitare a accesului la îngrijiri de sănătate gratuite este considerată o măsură-cheie în vederea prevenirii unui val de imigranţi din cele două ţări membre UE după anularea restricţiilor, la sfârşitul acestui an.

Harper a sugerat că cererea unei asigurări medicale s-ar putea aplica tuturor studenţilor şi celor care declară că desfăşoară activităţi independente, ceea ce presupune că vin să caute un loc de muncă.

Nu este clar cum vor fi puse în practică aceste propuneri, dar este posibil ca personalul din cadrul NHS să fie pus să verifice dacă imigranţii deţin asigurări de sănătate atunci când contactează pentru prima dată serviciul. Însă restricţionarea accesului la îngrijiri de sănătate gratuite provoacă opoziţia unor medici, care se opun ideii de a acţiona ca un departament al Serviciului britanic pentru Migrare, scrie Daily Mail. (cotidianul.ro)

comments

comments




Leave a Reply

avatar