full screen background image

Irakienii sunt interesaţi să colaboreze cu judeţul Suceava

Palatul AdministrativIrakienii sunt interesaţi să colaboreze cu judeţul Suceava. Consiliul Judeţean a primit o adresă din provincia Najaf din Irak prin care se exprimă dorinţa de colaborare .
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a explicat în cadrul conferinţei de presă de marţi: “Avem o solicitare din partea comisariatului Najaf din Irak, o regiune cu peste 900 de mii de locuitori, aflată în partea de sud a Irakului . Are ca principale atuuri comerţul, infrastructura, construcţiile . Este un teritoriu învecinat cu Kuweitul şi cu Golful Persic. Practic, solicitarea a venit pe linia ambasadei nostre în Irak. În momentul de faţă sunt mai multe astfel de parteneriate aflate în derulare. Astăzi, am informat plenul Consiliului Judeţean şi vom urma procedura legală care înseamnă şi consultare cu Ministerul de Externe şi vom face în aşa fel încât să derulăm acest tip de parteneriat.”

Preşedintele Cătălin Nechifor a mai spus că sunt deja firme sucevene interesate de lucrări în Irak, mai ales că această ţară primeşte fonduri pentru reconstrucţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar