full screen background image

Doar 20% dintre apele reziduale sunt epurate

apa-robinetControalele Serviciului de Gospodărire a Apelor au relevat concentraţii mai mari de poluanţi decat normele legale pe răul Siret în zona Huţani, pe râul Suceava la Tişauti, pe Şomuzul Mare la Dolheşti.

Şeful Serviciului, Corneliu Vornicu a declarat astăzi în cadrul şedinţei colegiului prefectural că principalii poluatori, sunt societăţile Acet Suceava şi Fălticeni dar şi agenţii economici din oraşul Bucecea.  Anul trecut Serviciul de Gospodărire a Apelor a amendat 53 de firme care deveresau diferiţi poluanţi- substanţe organice, amoniu, suspensii – în râurile din judeţ.

Prefectul Florin Sinescu a spus că “există o potabilitate a apei la nivelul municipiului Suceava, particular vorbind. Calitatea apei poate fi îmbunătăţită. Nu sunt îngrijorări legate de potabilitatea apei. În cazul apelor uzate este un fapt îngrijorător: reuşim să epurăm eficient doar 22% din întregul volum de ape uzate înregistrat la nivelul judeţului. Este bine să identificăm toţi aceşti potenţiali poluatori ai judeţului, în jur de 95 agenţi economici, să vedem ce planuri şi măsuri de conformare pot fi aplicate la nivelul lor pentru a creşte calitatea apei.”

Prefectul Florin Sinescu a anunţat că săptămâna viitoare echipe mixte ale Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Serviciului de Gospodărire a Apelor vor derula acţiuni de control la staţiile de epurare din judeţ-.

comments

comments




Leave a Reply

avatar