full screen background image

Zona metropolitană are nevoie de 12 localităţi ca să poată accesa fonduri pentru dezvoltare

lunguConsiliului de Administraţie a Zonei Metropolitane Suceava se va întruni luna viitoare pentru a discuta aderarea la această asociaţie a cel puţin încă doi membri – comunele Vereşti şi Siminicea.
Preşedintele Zonei Metropolitane Suceava, primarul Ion Lungu, a lansat un apel public către toate localităţile situate pe o rază de 20 de km în jurul municipiului reşedinţă de judeţ, să trimită o scrisoare de intenţie privind aderarea la asociaţie.
Eu cred în această zonă metropolitană, deja avem un proiect dar nu vreau să-l dezvălui şi vă spun că pentru acest proiect avem nevoie de 12 localităţi. Noi deocamdată suntem 8, dar mai sunt două localităţi care au trimis scrisori de intenţie, mai exact comuna Vereşti şi comuna Siminicea care vor să intre în zona Metropolitană . Eu sunt de acord, şi să vedem dacă mai sunt şi alte localităţi care vor să intre , principiul ar fi cam de 20 km distanţă de municipiul de reşedinţă.

Pentru a accesa anumite fonduri, zona metropolitană trebuie să cuprindă o populaţie de 200.000 de locuitori, iar în momentul de faţă are doar 150.000.

Primarul Ion Lungu a declarat în cadrul conferinţei de presă de miercuri că vrea ca anul acesta, Zona Metropolitană Suceava să se asocieze la Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerarea Zonelor Urbane din România, cu sediu în Braşov.

comments

comments




Leave a Reply

avatar