full screen background image

Pensionarii, veteranii şi văduvele de război primesc, luna viitoare, taloanele speciale de călătorie

cuponPensionarii, veteranii şi văduvele de război vor primi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013.

Până în 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război pot utiliza taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice.

Ulterior, Casa de Pensii va trece pe card-uri de călătorie. Pensionarii, veteranii şi văduvele vor primi în februarie taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013, odată cu taloanele de pensii.

În şedinţa din 16 ianuarie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanţă prin care se abrogă articolul II  din Legea nr. 211 / 2012 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război.

Măsura reglementată permite ca, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război să poată utiliza – ca până în acest an – acelaşi tip de documente de călătorie, respectiv taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice.

După această dată, conform celorlalte prevederi rămase în vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimaţii de călătorie de tip card.

 

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza