full screen background image

Liceele cu specializările matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii sunt preferate de elevii suceveni de gimnaziu

clasaCa în fiecare an, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a realizat un studiu în rândul elevilor de clasa VIII-a pentru a identifica liceele şi specializările spre care aceştia doresc să se îndrepte după finalizarea ciclului gimnazial.

Astfel,aproape 7000 de adolescenţi au răspuns întrebărilor chestionarului, iar dintre aceştia doar 124 s-au arătat nehotărâţi în legătură cu liceul sau profilul pe care ar dori să-l urmeze.
Concluzia raportului întocmit de Centru relevă faptul că în topul preferinţelor adolescenţilor rămân liceele teoretice, iar în ceea ce priveşte specializările cele mai râvnite, acestea sunt reprezentate de matematică- informatică şi ştiinţe ale naturii.

În ceea ce priveşte specializările de la filiera tehnologică, cele mai multe opţiuni se îndreaptă spre domeniul mecanic, urmat de domeniul electric. Cât privesc serviciile, elevii şi-au exprimat interesul pentru domeniile economic şi administrativ, urmate de turism şi alimentaţie publică,dar şi industrie alimentară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar