full screen background image

Municipiul Suceava va avea centrală termică nouă de abia în luna noiembrie

TermicaMunicipiul Suceava va avea centrală termică  nouă de abia în luna noiembrie. Dacă, iniţial specialiştii de la Adrem Invest preconizau că vor termina primul modul al noii centrale undeva în luna mai, primarul Ion Lungu a spus în această  că acesta va fi gata de abia în luna noiembrie şi nu va fi cel pe biomasă ci cel pe gaz:  “Este clar că nu va fi gata în luna mai 2013, dar în urma discuţiilor avute cu constructorul sper ca până în octombrie, noiembrie să fie gata prima capacitate, centralele pe gaz metan, aşa încât de iarna viitoare să putem trece pe noua investiţie.”

Valoarea noii centrale va atinge suma de 90 de milioane de euro. Odată finalizată, centrala de cogenerare ar urma să alimenteze 25.000 de apartamente, conectate la sistemul de termoficare, 155 de case particulare, 530 de agenţi economici şi 38 de unităţi bugetare din municipiul Suceava.

Preţul de producere a energiei termice ar urma să fie de 116 lei + TVA/Gcal, la care se vor adăuga costurile de transport şi distribuţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar