full screen background image

Aproximativ 7200 de elevi de liceu vor susţine simulări ale examenului de bacalaureat în februarie şi mai

bacAproximativ 7.200 de elevi de liceu din clasele a 12 -a şi a 13-a vor susţine 2 simulări ale examenului de bacalaureat în 2 etape în lunile februarie şi mai.

Inspectorul general şcolar adjunct , Gabriela Scutaru, a detaliat în cadrul conferinţei de presă de astăzi:

Pentru examenul de bacalaureat am stabilit două etape de simulare. Prima dintre ele va fi între 18 şi 22 februarie. În cursul acelei săptămâni sunt 3 zile programate, pe 18, 20 şi 22 pentru limba română, prima probă obligatorie pentru toţi elevii de clasa a XII-a. Pe 20 va fi simularea pentru matematică sau istorie în funcţie de profilul şi pe data de 22 proba E a bacalaureatului, respectiv acele multe discipline la alegere, în funcţie de specializările elevilor la care însă, de data aceasta vom lăsa elevii să aleagă. Adică nu să-i obligăm pur şi simplu să aleagă obiectul la care să dea examenul în prima etapă. Pot să dea proba şi în a doua etapă. Ideea era să încercăm să orientăm şi să consiliem elevii cu ajutorul profesorilor, în sensul în care să îşi poată alege cât mai bine disciplina de examen pentru a treia probă.

A doua sesiune de simulare pentru examenul de bacalaureat va fi undeva între 13 şi 17 mai, la fel cu 3 zile de simulare la matematică, română, istorie şi la disciplinele la alegere. Am folosit un astfel de interval de timp din următorul motiv..După prima sesiune vom analiza rezultatele obţinute în urma evaluării. Poate va fi un semnal de alarmă şi pentru elevi şi pentru profesori şi pentru părinţi şi pentru noi şi atunci lăsăm un interval de timp pentru ca elevii să-şi poată îmbunătăţi performanţa şi să vedem dacă în  a doua etapă obţin un progres”.

Probele la simulare se vor dsfăşura ca şi la examenul propiu-zis şi vor avea o durată de 3 ore. Subiectele vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi vor fi transmise prin acelaşi metode, şcolilor din judeţ.

Cu această ocazie vor fi verificate şi echipamentele IT.  Rezultatele obţinute de elevi la simulări vor fi trecute în catalog ca şi note.
Inspectoratul Şcolar Judeţean doreşte ca aceste simulări să crească procentul de promovabilitate la examenele din vară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar