full screen background image

Poliţistele sunt întrebate dacă se simt hărţuite sexual la locul de muncă

politiste198 de poliţiste din judeţul Suceava vor fi chestionate în această săptămână cu privire la eventuale acte de hărţuire sexuală sau discriminare la locul de muncă.

Acţiunea se derulează conform dispoziţiei date de ministrul de Interne Radu Stroe, după numeroasele scandaluri de viol şi favoruri sexuale în care a fost implicată Poliţia în ultima perioadă.

În structurile Poliţiei sucevene activează 40 de femei ofiţer, 120 de agente şi 38 încadrate ca personal civil.

Ele vor discuta cu psihologi veniţi din Bucureşti, dar şi cu ofiţeri din structurile de control, ghidul de interviu fiind structurat pe relaţiile de muncă cu bărbaţii, avantajele şi dezavantajele statutului femeii în Poliţie şi tendinţele de hărţuire şi discriminare la locul de muncă.
Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Suceava, inspectorul Ionuţ Epureanu a explicat pentru VIVA FM:

Începând de joi, sub coordonarea conducerii IGPR, din ordinul Ministrului Afacerilor Interne, echipe formate din psihologi, sociologi, reprezentanţi ai structurilor de resurse umane şi control intern se deplasează în ţară pentru a purta discuţii cu femeile-poliţist, pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialişti în problemele psihosociologiei.
Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în Poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă. Încă de astăzi, astfel de echipe s-au prezentat la sediul IPJ. Vor fi purtate discuţii cu toate cele 198 de femei poliţist din cadrul IPJ Suceava, atât la sediul central, cât şi la structurile din teritoriu.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar