full screen background image

Pompierii suceveni au intervenit anul trecut la aproape o mie de incendii din care o treime au fost de vegetaţie uscată

SinescuDin acestea, o treime au fost incendii de vegetaţie uscată.  Prefectul Florin Sinescu a declarat în acestă dimineaţă, în cadrul şedinţei comitetului judeţean de situaţii de urgenţă, că s-au luat măsuri pentru stoparea igienizării terenurilor agricole prin incendiere şi aplicarea de sancţiuni.

“În ceea ce priveşte incendiile, inclusiv incendiile provocate la terenurile agricole, pajişti şi trenuri virane, litiere şi păduri, în conformitate cu prevederile legale în vigoare , riscul de incendii este manageriat de inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, excepţie făcând incendiul de fond forestier care este în atributul Direcţiei Silvice Suceava. În perioada analizată la nivelul judeţului s-au înregistrat 951 de incendii din care 357 de incendii de vegetaţie uscată . La nivel guvernamental s-au luat măsuri pentru stoparea igenizării terenurilor agricole prin incendiere, aşa încât a fost elaborat un protocol de colaborare între următoarele instituţii :Ministerul Administraţiei şi Internelor, Gărzii Naţionale de Mediu , Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale , care a funcţionat excelent la nivelul judeţului prin executarea în comun de controale şi inspecţii la nivelul localităţilor şi a terenurilor limitrofe principalelor căi de comunicaţii . Au fost executate acţiuni de patrulare în cadrul cărora au fost identificaţi proprietarii terenurilor incendiate fiind aplicate 15 contravenţii în valoare de 37 de mii de lei. SMURD-ul, UPU de la Spitalul Judeţean cât şi Centrele de Primiri Urgenţe de la nivelul spitalelor orăşăneşti şi municipale au gestionat la nivelul judeţului 2859de cazuri de urgenţă”, a declarat Florin Sinescu.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a mai spus că la nivelul SMURD; UPU Suceava şi la niveulul unităţilor de primiri urgenţe din judeţ în 2012 s-a intervenit la peste 2.800 de cazuri.

În concluziile şedinţei ordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Sinescu a spus că 2012 a fost un an aglomerat în evenimente care au solicitat din plin serviciile de urgenţă de la nivelul judeţului Suceava:  “Ştim cu toţii ce a însemnat anul 2012 sintetic spus ,  am avut de la ninsori abundente la viscol, secetă, grindină, deci toată plaja de fenomene la care am participat cu toţii , membrii comitetului judeţean cât şi dumneavostră din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă . În ceea ce priveşte participarea la celelalte evenimente şi mă refer în primul rând la cele 3 procese electorale la care aţi participat în calitate de reprezentanţi ai statului pentru asigurarea pazei şi liniştii publice la secţiile de votare . Anul 2012 a fost un an greu plin de evenimente pe care l-am trecut destul de bine.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar