full screen background image

Termica rămâne fără cărbune la sfârşitul lunii dacă autorităţile nu găsesc o sursă de finanţare pentru societatea de termoficare

TermicaPrimăria suceveană gajează din nou datoriile societăţii Termica – de data aceasta este vorba despre 7 milioane 200 de mii de lei către Alpha Bank.
În opinia primarul Ion  Lungu, aceasta este singura soluţie pentru acoperirea creditului, având în vedere că datoriile totale ale populaţiei către furnizor au crescut la 21 de milioane de lei.

“Noi am vrut să mai luăm 150 de miliarde în plus faţă de creditele pe care le are angajate Termica şi nu a fost posibil, este vorba de consum şi nu de investiţii. În luna decembrie noi ne-am propus să încasăm 30 de miliarde de la populaţie, s-au încasat doar 19 miliarde. Pe lângă plăţile pe care le-am făcut anul trecut de 200 de miliarde,  am mai atras de la bugetul de stat, acele compensări, s-au plătit efectiv 400 de miliarde de lei la Termica. Am făcut eforturi extraordinare să girăm, să gajăm pentru Termica în favoarea Acetului, la gaz metan, la energie electrică, la bănci”, a spus primarul Ion Lungu.

Pe de altă parte, directorul Termica Ovidiu Dumitrescu declară că actualul stoc de cărbune ajunge pentru furnizarea căldurii şi apei calde doar până la sfârşitul lunii. Pe 15 ianuarie este programată o nouă întâlnire între conducerea Termica, Primărie, Consiliul Judeţean şi Prefectură pentru identificarea unei noi finanţări care să permită funcţionarea pe toată parioada iernii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar