full screen background image

Pentru prima dată în ultimii 5 ani au scăzut veniturile proprii ale municipalităţii- valoarea de anul trecut este mai mică cu 7 % faţă de cea din 2011

primaria-suceavaCriza economică loveşte puternic bugetul Primăriei sucevene – pentru prima dată în ultimii 5 ani au scăzut veniturile proprii ale municipalităţii. Valoarea de anul trecut este mai mică cu 7 % faţă de cea din 2011.
Primarul Ion  Lungu  a declarat astăzi că principala cauză este ritmul slab de plată al impozitelor pe clădiri şi terenuri datorate în principal de agenţii economici: “Populaţia a plătit binişor, reculul cu vreo 30 de miliarde mai puţin vine de la agenţii economici. Sunt relativ sănătoşi, nu sunt bolnavi numaidecât, se trec în insolvenţă, abandonează firme, îşi deschid altele şi Primăria are de încasat foarte multe debite. Foarte mulţi jonglează cu acest termen de insolvenţă şi avem mari probleme în încasarea taxelor pe propritate şi pe terenuri de la aceşti agenţi economici.”

Ion  Lungu  a mai precizat că, în schimb, a crescut execuţia bugetară cu 38 %, încasările fiind determinate în general de finanţările masive din proiectele europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar