full screen background image

Bugetul pentru finanţarea ambulatoriilor de specialitate şi a spitalizării de zi va creşte în 2013 cu 50 la sută

tiberiu-bradatanBugetul pentru finanţarea ambulatoriilor de specialitate şi a spitalizării de zi va creşte în 2013 cu 50 la sută, pentru descurajarea internărilor fictive, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
El a mai precizat că astfel de măsuri, duc la diminuarea costurilor  şi unităţile sanitare s-ar putea încadra în bugetele aprobate. Este o măsură strict managerială de control şi transparenţă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan consideră că aplicarea acestei norme poate creea premisele pentru economii în bugetul instituţiei şi avantajează pacienţii cronici care vor avea parte de un tratament mult mai eficient.

Aşteptăm cu nerăbdare apariţia bugetului pentru 2013. Confrom declaraţiilor Ministrului Sănătăţii, există câteva prevederi care vor îmbunătăţi posibilităţile de finanţare şi activitatea din spitale. Una dintre acestea este creşterea cu 50% a finanţării pentru ambulatoriile de specialitate şi internările de zi. Asta înseamnă mai puţine cheltuieli cu spitalizarea, dar mai multe pentru analize şi pentru un tratament mai eficient al pacienţilor cronici. Practic, în momentul în care va fi publicată această normă, putem spune că există premizele pentru economii în bugetul Spitalului prin această măsură“, a declarat dr. Tiberius Brădăţan.

comments

comments




Leave a Reply

avatar