full screen background image

Vremea devine geroasă începând de luni

turturi-wallpaper-iarna-300x225În majoritatea zonelor ţării urmează ca, de la jumătatea acestei săptămâni, valorile termice să devină pozitive, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) valabilă pentru perioada 7-20 ianuarie. Ulterior, de la jumătatea lunii ianuarie, în toată ţara sunt prognozate precipitaţii în mare parte sub formă de ninsoare.

În Moldova, vremea va fi geroasă în primele zile ale intervalului analizat, cu temperaturi minime între -18 şi -10 grade Celsius. La amiază, temperaturile se vor încadra între -7 şi -4 grade. După data de 9 ianuarie, valorile termice vor fi în creştere semnificativă, devenind uşor pozitive la amiază în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce, la orele dimineţilor, minimele vor fi, în general, încadrate între -7 şi -3 grade Celsius.

Deşi va fi în răcire uşoară, se estimează că regimul termic din săptămâna 14-20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatura situate în jurul mediilor climatologice.

Vor fi ninsori locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în zilele de 14 şi 15 ianuarie, respectiv 18-20 ianuarie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar