full screen background image

CL ia marţi o hotărîre privind mărirea taxelor şi impozitelor locale din acest an

LunguConsilierii locali suceveni se vor întruni marţi în şedinţă extraordinară pentru a lua o hotărîre privind mărirea taxelor şi impozitelor locale din acest an.

La ultima întrunire a legislativului de anul trecut, aleşii au decis să menţină neschimbate obligaţiile către bugetul local, dar ei vor trebui să ţină cont de hotărîrea Guvernului de majorare obligatorie cu pînă la 16%.

Primarul Ion Lungu s-a declarat de mai multe ori în favoarea menţinerii dărilor, spunînd “că şi aşa populaţia şi agenţii economici se confruntă cu mari probleme financiare”.

“Nu intenţionez să majorez taxele şi impozitele locale. Pe 8 ianuarie vom avea o şedinţă extraordinară în care vom stabili definitiv nivelul la care se plătesc taxele şi impozitele locale în anul 2013. Noi, ca Primărie, nu avem nici un interes să modificăm aceste taxe şi impozite locale care nu au mai fost modificate din 2006”, a subliniat Ion Lungu.

Tot în şedinţa de mîine consilierii locali se vor pronunţa în legătură cu scăderea taxei de ecologizare pentru persoanele fizice de la 4 la 3 lei pe lună.

comments

comments




Leave a Reply

avatar