full screen background image

Proiectul de reconstrucţie al Cetăţii de Scaun, blocat

primaria-suceavaLucrările de reconstrucţie a Cetăţii de Scaun se află în impas din cauza proiectelor tehnice. Faptul a ieşit la iveală cu prilejul actulizării cheltuielilor cu care bugetul judeţean participă la Proiectul Operaţional Regional.

Săptămîna viitoare vor avea loc discuţii  între reprezentanţii firmei care se ocupă de reabilitarea obiectivului şi autorităţile judeţene pentru a remedia problemele.

Proiectul în valoare de 13 milioane de euro este derulat de Consiliul Judeţean în colaborare cu Primăria Suceava, pînă acum fiind finalizată aproape 40 % din investiţie. Dacă lucrările vor decurge conform planului, reabilitarea Cetăţii de Scaun se va încheia în 2015.

Deocamdată, conducerea Muzeului Bucovinei a decis să închidă Cetatea de Scaun pentru publicul larg în lunile ianuarie şi februarie, deoarece  lucrările de restaurare şi consolidare care se desfăşoară în zona podului de la intrare pot avea consecinţe asupra siguranţei turiştilor.

Un alt motiv este că cei 2 muzeografi care au în grijă obiectivul turistic sunt în concediu şi nu are cine să le ţină locul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar