full screen background image

Începutul anului aduce noutăţi în sistemul medical

reteta-electronicaReţeta electronică a devenit obligatorie atât pentru medici, cât şi pentru farmacişti, iar reţetele clasice, pe hârtie, dispar.  Toata procedura este simplificată, iar pacienţii au numai beneficii, în teorie. În practică, au apărut deja probleme.

Primul avantaj pe care îl văd pacienţii la reţeta scrisă de calculator este acela că nu mai sunt nevoiţi să descifreze scrisul medicului. Dacă nu sunt găsite într-o singură farmacie toate medicamentele de pe o reţetă compensată, ele rămâne în sistemul electronic şi pot fi căutate în alte farmacii. Un alt plus al reţetei electronice este că timpul necesar pentru eliberare se reduce la jumătate. Datele personale  rămân în sistem şi pentru următoarea vizită la medic.

Farmaciştii spun însă că sistemul are şi multe hibe: de la blocarea lui, situaţie în care pacientul nu-şi poate cumpara medicamentele, până la problemele de legislaţie. În plus, farmaciile sunt obligate să-şi cumpere un aparat care citeşte codul de bare pentru care trebuie să plătească până la o mie de lei. (tvrnews.ro)

comments

comments




Leave a Reply

avatar