full screen background image

Primarul Ion Lungu anunţă amenzi usturătoare pentru sucevenii care folosesc abuziv parcările subterane

ionlunguPerioada de graţie pentru parcările subterane expiră astăzi. Primarul Ion Lungu le-a solicitat sucevenilor să îşi ridice maşinile lăsate în cele două parcări pentru a pune în practică regulamentul de folosire a acestora.
Invitaţia se adresează şi şoferilor care şi-au lăsat maşinile cu orele în cele două parcări.

Fac un apel la sucevenii care au uitat să-şi ridice maşinile din parcări, la firmele care şi-au uitat maşinile acolo, am înţeles că sunt firme care şi-au lăsat acolo mai multe maşini în această perioadă şi le-au folosit drept garaj. Vreau să îi rog în modul cel mai politicos posibil să-şi ridice maşinile de acolo, pentru că în această noapte va intra în vigoare regulamentul de funcţionare. Acesta va presupune nişte etape obligatorii: în primul rând ridicarea tichetului de la automatul de intrare în parcare, afişarea tichetului pe bord, iar perioada de staţionare gratuită este de 12 ore. După 12 ore se vor aplica penalităţi , având în vedere că nu putem gestiona altfel aceste parcări. Nu se pune problema de a da abonamente. Au venit mai mulţi cetăţeni , reprezentanţi ai unor firme, la mine să le dăm abonamente ..Nu se pune problema. Sunt parcări construite din bani europeni, sunt cu titlu gratuit iar principiul de parcare este primul venit primul parcat iar în rest se va respecta regulamentul”, a explicat Ion Lungu.

Sucevenii sunt pasibili de sancţiuni de pînă la 1.000 de lei dacă nu respectă regulamentul adoptat de Consiliul Local.
Autorităţile vor construi bariere la ieşirea din parcări pentru a putea controla mai bine activitatea.

“Parcarea autovehiculului fără ridicarea tichetului se va amenda cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei, neexpunerea pe bord a tichetului se va penaliza cu 50 până la 100 de lei. Parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap va fi sancţionată cu sume între 50 şi 100 de lei. De asemenea, pentru depăşirea celor 12 ore se vor aplica amenzi progresive în funcţie de orele de staţionare neregulamentară, până la 1000 de lei. Parcarea haotică va fi şi ea penalizată cu sume înte 50 şi 100 de lei iar şoferii care vor bloca accesul în parcări vor fi amendaţi 400-500 de lei. Cei care distrug bunurile din parcările subterane sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei”, a mai explicat primarul Sucevei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar