full screen background image

Peste 500 de suceveni au întâmpinat anul 2013 la Urgenţe

tiberiu-bradatan143 dintre cei care au trecut pragul Urgenţelor au fost copii. Doar 129 de persoane au fost internate la Spital, transmite purtătorul de cuvânt al Unităţii de Primiri Urgenţe, medicul Tiberiu Brădăţan.
O singură persoană a fost rănită de petarde.

“În perioada 31 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Suceava s-au înregistrat  564 de pacienţi din care 143 de copii. Doar 128 de pacienţi au fost internaţi în Spital. În mare parte au fost pacienţi cu afecţiuni digestive sau afecţiuni cardiace. Am avut şi traumatisme produse prin agresiune însă cu leziuni uşoare. Au fost şi intoxicaţii voluntare la cumpăna dintre ani; vorbim de 2 femei tinere care au făcut acest gest în urma unor probleme sentimentale. Am avut şi o contuzie oculară prin explozie de petardă; am avut parte şi de accidente rutiere”, a declarat Tiberiu Brădăţan.

Brădăţan a mai precizat că secţia de Urgenţe a fost neîncăpătoare doar în noaptea dintre ani, când s-au înregistrat peste 200 de persoane care au solicitat sprijinul medicilor. În rest, activitatea a fost una normală pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

comments

comments




Leave a Reply

avatar