full screen background image

Audierile miniştrilor programate aseară s-au amânat din cauza tensiunilor din interiorul USL

ponta_inpolitics_ro_89224100Tensiunile au fost stârnite de decizia premierului desemnat Victor Ponta de a transforma trei miniştri în miniştri delegaţi (Lucia Varga, Maria Grapini, Constantin Niţă) şi de a trece Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) de la liberalul Relu Fenechiu la Dan Şova (PSD).

Voiculescu a fost deranjat de modificarea listei de miniştri, suspectându-i pe social-democraţi că vor să limiteze atribuţiile Mariei Grapini şi Luciei Varga.

Ponta a făcut compromisul de a cedat şefia Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor către Bogdan Ciuca de la PC, fără a calma însă spiritele.

La presiunile lui Dan Voiculescu, liberalii i-au cerut lui Crin Antonescu să obţină de la Ponta un protocol în acest sens şi ministere moncolore, adică fiecare minister să aibă culoarea politică a şefului.
Social-democratii au refuzat propunerea.

De asemenea, în şedinta USL, Ponta a propus ca o parte din atribuţiile CNADNR să treacă în subordinea ministrului Marilor Proiecte.

Liberalii i-au cerut lui Victor Ponta, ca dovadă de încredere, să facă rocada între miniştrii delegaţi. Ministerul Apelor şi Pădurilor să fie preluat de PSD, la schimb PNL să obţină Ministerul Marilor Proiecte de Infrastructura. Premierul a declinat oferta. Şedinta USL s-a finalizat fără ca PNL şi PSD să ajungă la un compromis.
Crin Antonescu, a negat existenţa unor tensiuni în cadrul USL, susţinând că reuniunea de la Palatul Parlamentului a avut drept scop unele “finisaje” în ce priveşte atribuţiile miniştrilor delegaţi, dar a afirmat că există o posibilitate “redusă” ca Guvernul să nu depună juramantul mâine. (bursa.ro)

comments

comments




Leave a Reply

avatar