full screen background image

Pentru o săptămână de deszăpezire în oraş s-a utilizat antiderapant cât pentru jumătate de iarnă

LunguPrimarul Ion Lungu a declarat, în  acestă dimineaţă, că viscolului şi căderile mari de zăpadă au zădărnicit eforturile autorităţilor de a asigura o deszăpezire eficientă în municipiu.

De asemenea, edilul şef a mai spus că autorităţile sunt în alertă, iar în următoarele zile vor încerca să intervină cu utilajele de deszăpezire şi pe străzile lăturalnice. Aceste demersuri sunt însă îngreunate de maşinile parcate de o parte şi de alta a acestor străzi.

Din păcate, sucevenii trebuie să se lupte în continuare cu munţii de zăpadă care obturează trotuarele şi care deranjează atât traficul auto cât şi pe cel pietonal. Primarul Ion Lungu a anunţat, din nou, în această dimineaţă, că Primăria Suceava nu are bani pentru a muta zăpada căzută zilele trecute.

Ne-am propus ca în acest weekend să facem cât mai mult drumuri circulabile. Nu a fost posibil până acum pentru că a nins şi a viscolit. Atât timp cât ninge şi viscoleşte nu se poate merge mai departe, lucrăm fără eficienţă, lucrăm mult şi fără spor, deşi am consumat cât pentu jumătate de an antiderapant. S-a putut circula în condiţii de iarnă, dar pe străzile înguste, şi aici mă refer la catierul George Enescu, Obcni, Zamca, Grigore Ureche, şi acolo unde sunt parcate maşini pe  o parte şi alta a străzii şi nu se poate interveni. Dar, în acelaşi timp, fac un apel şi la asociaţiile de proprietari să ieşim să facem loc, să alertăm oamenii să-şi ia maşinile când vin utilajele de deszăpezire. Mai mult decât atât, să mai pună mâna pe lopată. Când am fost la Viena la un Târg de Turism am prins un viscol asemănător şi toţi oamenii erau în strdă cu lopeţile. În Suceava, nu am văzut unul. Asta e realitatea, toţi aşteaptă să facă primăria. Spritul civic a murit demult la Suceava.”

Totodată Ion Lungu a reiterat problema restanţelor populaţiei către operatorul de salubritate. Aceste datorii se ridică la suma de 2 milioane de lei.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar