full screen background image

Primăriile rurale nu pot acoperi, fără sprijin guvernamental, cheltuielile cu deszăpezirea

traficiarnaAutorităţile judeţene solicită sprijin guvernamental pentru a ajuta primăriile rurale care au cheltuit foarte mult cu deszăpezirea drumurilor în această perioadă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor declară că efortul financiar al localităţilor rurale de a menţine funcţionale drumurile comunale este foarte mare, iar autorităţile locale nu fac faţă. Mai mult, acesta a explicat că în cadrul ultimei rectificări bugetare din acest an, se vor aoca bani şi Direcţiei de drumuri şi poduri.

“În această perioadă primăriile au consumat foarte mulţi ani pentru a ţine în trafic tot ceea ce înseamnă drumuri comunale. Din păcate capacitatea financară nici la nivelul Consiliului Judeţean nu este foarte bună. Însă avem şi o rectificare bugetară şi o să încercăm să dăm nişte sume de bani care sunt în fondul de rezervă către Direcţia de drumurişi poduri aşa încât banii să poată fi folosiţi pentru plata operatorilor economici care au intervenit în această perioadă”, a declarat Cătălin Nechifor.

Cătălin Nechifor a criticat dur modul în care firma Rosal a asigurat deszăpezirea în municipiul Suceava, afirmând că Suceava “a arătat mai rău decît multe comune care au fost în situaţii mai dificile”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar