full screen background image

Direcţia de Sănătate Publică va verifica în următoarea perioadă persoanele care comercializează carne de porc înaintea Crăciunului

abiteiSucevenii sunt avertizaţi să verifice carnea  pe care o vor consuma de sărbători sau să o cumpere din locuri amenajate.
Şeful instituţiei, Ludovic Abiţei, declară că produsele din carne de porc trebuie cumpărate din unităţi autorizate, deoarece aceasta este supusă examenului pentru depistarea trichinelozei.Pentru mai multă siguranţă se recomandă verificarea certificatului sanitar-veterinar de transport şi ştampila cu marca de sănătate proprie unităţii de sacrificare.
“Să se consume, carne şi produse din carne numai din locuri verificate sanitar- veterinar, deci din magazinele autorizate. Dacă se cumpără un animal,  de la particular tot, trebuie verificat sanitar-veterinar. “
Controale asemănătoare vor fi derulate şi de inspectorii sanitari veterinari, care  recomandă ţăranilor să folosească  – pistoale cu glonţ captiv, asomatoarele, care aduc porcul în stare de inconştienţă.Prin asomare, porcii sunt mai puţin stresaţi, iar carnea lor “va fi mai fragedă şi mai gustoasă”

comments

comments




Leave a Reply

avatar