full screen background image

Peste 50 la sută dintre cazurile de infectare cu HIV nou diagnosticate în România sunt în rândul tinerilor între 15 şi 29 de ani

Calea majoritară de transmitere a virusului este contactul heterosexual, potrivit Comisiei Naţionale de Luptă Anti-SIDA.

Managerul Institutulul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a lansat, marţi, la Iaşi, cu ocazia evaluării programului de informare şi prevenţie în domeniul bolilor infecţioase, mai multe mesaje adresate tinerilor, cu scopul de a preveni infectarea cu HIV.

Folosiţi prezervativul pentru fiecare contact sexual întâmplător. Iar dacă există îndoieli cu privire la trecutul sexual, fiecare tânăr trebuie să ştie că are posibilitatea de a se testa gratuit şi anonim, aflându-şi astfel statusul HIV. Ulterior, pacienţii pot beneficia de asistenţă medical gratuită şi inclusiv terapie, dacă este nevoie“, a mai spus Streinu-Cercel.

Totodată, medicul a insistat asupra testării HIV a femeilor gravide. El a precizat că direcţiile de sănătate publică au primit deja truse de testare cu sensibilitate foarte mare şi truse rapide pentru maternităţi. (MEDIAFAX.RO)

comments

comments




Leave a Reply

avatar