full screen background image

Fără ajutor financiar, Termica nu poate asigura încălzirea oraşului iarna aceasta

Societatea Termica se descurcă greu cu asigurarea huilei pentru perioada de iarnă, în condiţiile în care stocul actual de 40 de mii de tone ajunge pentru aproximativ o lună de furnizare a agentului termic.
Directorul OVIDIU DUMITRESCU declară că problema majoră este plata a 11 milioane de lei pentru cărbunele importat din Rusia şi care are termen scadent de plată în luna decembrie.
El atrage atenţia că fără un ajutor financiar din partea Guvernului, unitatea de termoficare “nu are nici o sansă să treacă iarna”.
Din luna august tot se spune ca o sa facă un credit Termica şi îl va garanta Primăria, am zis că se face rectificare de buget de stat, am mers acolo cu o justificare, fundamentare de 14 milioane nu s-a putut. Ni s-a spus că o sa fie 8, apoi au fost 6, în final au fost 2. Am mai sperat la redistribuire pe bugetul Consiliului Judeţean. Am rămas cu toţii agăţaţi în speranţa asta. Dacă nici banii ăştia nu vin nu ştiu cum vom da încălzire în oraş, nu mai zic de salarii”, a declarat Ovidiu Dumitrescu.

În prezent, Termica asigură încălzirea la toate asociaţiile de proprietari, cu excepţia unor deconectări individuale solicitate expres.De asemenea, se menţine sistarea apei calde la 500 de apartamente cu datorii din cadrul asociaţiilor 31 Eroilor, 75 Burdujeni, 55 MES, 62 Mărăşeşti şi E 68 George Enescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar