full screen background image
foto: b365.realitatea.net

Cumpăraţi carnea de porc pentru sărbători numai din unităţi autorizate sau testaţi-o pentru doar 7 lei la oricare dintre circumscripţiile sanitar-veterinare

foto: b365.realitatea.net

Sucevenii sunt avertizaţi să verifice carnea de porc pe care o vor consuma de sărbători sau să o cumpere din locuri amenajate.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare recomandă consumatorilor să respecte cîteva reguli de bază, astfel încît să fie evitat riscul îmbolnăvirii.
Chiar dacă sacrifici un porc pe care l-ai crescut în propria gospodărie, se impune efectuarea examenului trichineloscopic contra unei taxe de 7 lei la oricare dintre circumscripţiile sanitar-veterinare. Carnea trebuie cumpărată din unităţi autorizate, deoarece aceasta este supusăexamenului pentru depistarea trichinelozei.

Tot la circumscripţii pot fi înaintate sesizări asupra calităţii cărnii achiziţionate, nerespectarea condiţiilor de transport, depozitare, manipulare şi valorificare a produselor alimentare de origine animală.

Înainte de cumpărare, pentru a fi siguri că nu există nici un fel de probleme, verificaţi dacă produsul este însoţit de certificat sanitar-veterinar de transport şi dacă are ştampilată marca de sănătate proprie unităţii de sacrificare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar