full screen background image

Spitalul Judeţean Suceava face angajări: 107 candidaţi pentru 17 posturi de asistent medical

Spitalul Judeţean Suceava angajează medici şi asistenţi medicali. Potrivit oficialilor judeţeni, pentru cele 17 locuri scoase la concurs s-au înscris peste 100 de candidaţi.
Managerul spitalului, Vasile Rîmbu a explicat:
Acum se desfăşoară concursul pentru ocuparea posturilor de asistente. Sunt 17 disponibile. S-au prezentat 107  candidaţi. Din punctul nostru de vedere, i-am fi angajat pe toţi, pentru că avem nevoie. Însă restricţiile de ordin bugetar nu ne permit. Se caută kinetoterapeut pentru baza de fizioterapie, un chimist pentru medicină legală şi un infirmier. Şi în acest caz sunt 15 persoane pentru locul de un infirmier, ne trebuie mai mult.”

Spitalul Judeţean a mai scos la concurs şi 8 posturi de medic, unde concurenţa este de 1 la 1.

 “Unitatea de Primire a Urgenţelor are nevoie neapărată de angajări. Secţiile vizate sunt neurochirurgia, neurologia, ortopedia, pediatria, pediatria UPU, gastro-enterologia. Sunt secţii cu activitate prodigioasă care sperăm că vor face performanţă“, 

Şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a subliniat că Guvernul a făcut o concesie pentru întreg sistemul sanitar, nu doar pentru Spitalul Suceava renunţând la algoritmul de şapte concedieri pentru o angajare.

“Este important că s-au deblocat aceste locuri, pentru că ele nu sunt în logica ordonanţei guvernului care prevede eliberarea a 7 posturi pentru ocuparea unuia. Practic, Guvernul a făcut un efort pentru a elibera câteva locuri importante pentru spitale din toată ţara, nu doar Suceava. Am speranţa ca de anul viitor să fie eliminată complet regula de 7 la 1. Atunci când pleacă o persoană din sistem trebuie angajată imediat o altă persoană. În funcţie de necesităţi, sperăm să mai obţinem cîteva locuri disponibile, pe care să le putem bugeta.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar