full screen background image

Paramedicii suceveni au la dispoziţie 10 maşini noi de intervenţie

Astăzi s-a încheiat etapa a doua a programului de dotare cu echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarii asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Nord-Est.

Valoarea proiectului în judeţul Suceava a fost de aproape 6 milioane de lei, dintre care 85 % au provenit din fonduri europene, iar durata de implementare a fost de 20 de luni.

Beneficiarele celor 10 maşini de intervenţie cu seturi de descarcerare sunt subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului de Ambulanţă din Rădăuţi, Fălticeni, Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei, Siret, Solca şi Vicovu de Sus.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor  declară că dotarea cu maşini a ţinut cont de necesităţile din cadrul Regiunii de Nord Est şi de solicitările populaţiei.

“Astăzi, suntem la un moment de bilanţ, la o zi în care reuşim să implementăm în cadrul regiunii de dezvoltare Nord-Est, prin asociaţia de dezvoltare intercomunitară EURONEST, se adresează tuturor judeţelor – Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui. În urma acestui proiect, judeţul Suceava beneficiază de o investiţie foarte mare de echipamente specifice în ce priveşte asigurarea calităţii vieţii pentru locuitori”, a declarat Nechifor.

În cea de-a treia etapă a acestui program, judeţul Suceava va beneficia şi de o autospecială pentru intervenţii la înălţimi mai mari de 28 de metri. Cu acestă autospecială ce va fi achiziţionată cel mai probabil anul viitor, dotarea judeţului Suceava va fi completă în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor de urgenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar