full screen background image

Procesul dintre Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei, a fost amânat pentru a doua oară

Cauza amânării este, ca şi prima dată, faptul că Ministerul nu prezintă în proces actele care au stat la baza clasificării universităţii sucevene. Această  clasificare a făcut ca Universitatea să piardă finanţarea sumei de 4 milioane de lei.
„Procesul a fost amânat pentru un nou termen, pe 11 ianuarie 2013. Ministerul a fost atenţionat în instanţă că dacă nu prezintă documentele cerute riscă să primească amendă”, a anunţat rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.
Universitatea Suceava nu este la primul proces cu Ministerul Educaţiei. Imediat după clasificare, USV a cerut în instanţă suspendarea ordinului de clasificare, însă pentru că acest ordin deja îşi produsese efectul a renunţat la proces.
În opinia rectorului, clasificarea USV ca instituţie de învăţământ superior de categoria a treia, centrată doar pe educaţie a dus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care USV ar fi trebuit să-l primească.

comments

comments




Leave a Reply

avatar