full screen background image

Ministerul Educatiei schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare

Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Stelian Fedorca, a declarat ca de la anul “se revine la vechea metodologie de inscriere la scoala”, existenta pana la criteriile introduse anul trecut.
Se renunta astfel la cele patru etape de inscriere, la criteriile de departajare conform carora au prioritate la inscriere copiii orfani, din familii monoparentale sau care au un certificat medical de incadrare in grad de handicap.
“Consiliul de Administratie al fiecarei scoli va stabili propriul regulament pe care il va afisa, asa cum era si inainte”, a explicat Fedorca.
Potrivit acestuia, “va exista o singura etapa de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare, dosarele se depun in perioada martie – mai, dupa care Consiliile de Administratie ale scolilor vor analiza cererile de inscriere. Va ramane si o inscriere electronica, pentru cazul in care un parinte isi inscrie copilul la patru scoli. El va fi acceptat la una dintre ele si se vor debloca automat locurile din celelalte trei scoli unde mai fusese inscris”.
Modificarile vor fi in vigoare in luna martie, cand incep inscrierile in clasa pregatitoare. De la anul, copiii care implinesc 6 ani pana la inceperea anului scolar vor putea fi inscrisi doar la clasa pregatitoare, nu direct in clasa I, asa cum prevede de altfel si metodologia in vigoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar